La Generalitat no renovarà les concessions de les autopistes C-32 i C-33 a partir del 2021

El conseller xifra entre 2.000 i 3.000 milions d'euros el que costaria rescatar tots els peatges de les autopistes de titularitat del Govern

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat aquest dimecres des del Parlament que la Generalitat no renovarà les concessions de les autopistes C-32 al Maresme i C-33 al Vallès. Totes dues acaben la concessió l'any 2021 i, tot i que l'anterior conseller, Santi Vila, ja havia manifestat la intenció de no renovar-les, no hi havia encara un compromís ferm en seu parlamentària.

"No prorrogarem aquestes concessions", ha deixat clar en resposta a la pregunta del diputat del PPC Alejandro Fernández. El diputat popular havia comparat l'anunci del govern espanyol de no renovar les concessions de les autopistes arreu de l'Estat amb la inacció de la Generalitat en aquest sentit.

Rull ha manifestat que la promesa de la ministra de Foment és "poc creïble" i més quan hi ha un litigi de 1.300 milions pendent amb una de les concessionàries. D'altra banda, ha xifrat entre 2.000 i 3.000 milions el que costaria a Catalunya rescatar totes les autopistes titularitat de la Generalitat.

El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, celebra aquest anunci: "Estem molt contents i satisfets". El president comarcal recorda que la fi de la concessió del peatge era una "línia vermella" de la Comissió de Mobilitat del CCM i celebra que el Govern hagi volgut escoltar el territori: "És l'autopista més antiga de l'estat espanyol i tots els maresmencs ja hem contribuït a sufragar-la".