La Generalitat ofereix set pisos als afectats pel foc de Badalona

El conseller Miquel Buch compareixerà al Parlament per informar sobre la situació dels Bombers

La Generalitat ha posat a disposició de l’Ajuntament de Badalona set pisos del municipi per reallotjar les persones afectades per l’incendi de dissabte a l’edifici del barri de Sant Roc, que va provocar tres morts i una trentena de ferits. Segons fonts del Govern i l’Ajuntament, però, aquests habitatges necessiten obres prèvies de rehabilitació, que podrien retardar l’entrega a les famílies entre 5 i 15 dies. Els pisos, oferts pel departament de Territori i Sostenibilitat i gestionats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, s’ubiquen dins el mateix municipi. Segons el Govern, amb aquests set pisos pràcticament es poden cobrir les necessitats de reallotjament de les famílies afectades pel sinistre.

Pisos ocupats: més pobresa energètica i més risc d’incendi

Segons fonts de la investigació policial, que continua en marxa, la principal hipòtesi de la causa de l’incendi és una sobrecàrrega elèctrica en un pis ocupat de la primera planta que tenia la llum punxada. Per la seva banda, els sindicats de bombers asseguren que la manca de recursos va dificultar la resposta que van donar al foc. Segons el cap de les primeres unitats dels bombers que van arribar al lloc de l’incendi, Emilio Cuadrado, “la solució ideal” hauria sigut que, d’entrada, en l’extinció hi haguessin intervingut 30 bombers, en lloc dels 8 que hi van arribar pocs minuts després que els arribés l’avís d’incendi. “Vam fer tot el que humanament era possible”, va afegir Cuadrado.

Compareixença al Parlament de Buch

Precisament, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha sol·licitat aquest dijous la seva compareixença davant la comissió d’interior del Parlament per informar sobre la situació del cos dels Bombers de la Generalitat, que de moment continuaran tal com està prevista amb la vaga d’hores extraordinàries fins al dia 10 de febrer.

Els sindicats de bombers diuen que una "millor resposta" al foc de Badalona n'hauria reduït els efectes