El Consell Interuniversitari treu ferro a les queixes per la dificultat de les matemàtiques a la selectivitat

El secretari general, Claudi Alsina, fa notar que es tracta de la vuitena matèria de les PAU pel que fa al nombre de reclamacions de dobles correccions

El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina, ha reconegut aquest divendres la possibilitat que, pel tipus d'examen i el temps que es va deixar per fer-lo, les matemàtiques representessin alguna dificultat a les proves d'accés a la universitat (PAU). No obstant això, ha tret ferro a les queixes generades al voltant d'aquest examen i ha destacat que "la gent que va fer matemàtiques dins fase general de la selectivitat va treure molt bons resultats i mitjanes de notes molt elevades". "La dificultat va venir, en part, dels que feien les matemàtiques dins de la fase específica", ha aclarit, per afegir que en aquesta fase només compten les dues assignatures (d'un total de tres) amb millor nota.

D'altra banda, Alsina ha subratllat que matemàtiques és la vuitena assignatura en quant a número de reclamacions de dobles correcions. "Una dada curiosa", ha apuntat. De fet, d'un total de 4.851 demandes de dobles correccions, només 286 corresponen a examens d'aquesta matèria. El secretari general també ha destacat que l'examen que més estudiants van suspendre va ser el d'anglès, no el de matemàtiques.