Societat 01/11/2012

La Generalitat sancionarà Renfe per incompliment del servei

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, assegura a RAC1 que "la multa serà important" per l'incompliment "reiterat" dels serveis

Ara
1 min
El Govern demana a Foment el traspàs complet de Rodalies

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat aquest matí de dijous que la Generalitat sancionarà Renfe per l'incompliment del servei, després que una nova jornada de vaga al metro i al servei de Rodalies provoqués, ahir, importants col·lapses a la xarxa de transport públic català, especialment a la ciutat de Barcelona.

En declaracions al programa 'El món', de RAC1, Recoder ha assegurat que "la multa serà important" per l'incompliment "reiterat" dels serveis, i ha admès que el Govern està "indignat amb l'actitud de Renfe". "No informen els usuaris de la vaga, no informen dels serveis mínims, tenen una política de comunicació amb els seus usuaris que no passa per tractar-los com a clients o ciutadans, sinó que van absolutament a la seva. No només ens preocupa, sinó que ens indigna com a Govern", ha recalcat el conseller.

El titular de Territori ha dit que el seu servei "no és propi del segle XXI", i ha afegit que "això és absolutament intolerable".

Recoder ha explicat que el passat 21 de setembre la Generalitat va obrir el primer expedient informatiu a Renfe, i ha assegurat que la setmana vinent el tancaran. "Serà la primera vegada que la Generalitat sanciona Renfe per incompliment dels serveis", ha admès el conseller, que ha explicat que abans no hi havia els "serveis legals" per fer-ho. "És un problema de Renfe amb els seus treballadors, i l'ha de resoldre Renfe", ha conclòs Recoder.

stats