Publicitat
Publicitat

sanitat

La Generalitat supervisarà els comptes de Sant Pau després de comprovar-hi desequilibris financers

El Govern crea una comissió de seguiment per controlar la gestió de la fundació de l'hospital. Sant Pau recuperarà la plena autonomia quan la comissió consideri que s'ha restablert l'equilibri financer

La Generalitat ha creat una comissió de seguiment que supervisarà els comptes i limitarà l'autonomia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau després de constatar-hi desequilibri financer en l'exercici 2011, tal com ha informat avui el departament de Salut. És la primera comissió de control sobre un centre sanitari des que el mes de juliol passat es va aprovar la llei de mesures fiscals i financeres que inclou aquest tipus de mecanismes.

La comissió de control, que estarà constituïda per tres membres del departament de Salut i tres del d'Economia i Coneixement, requerirà a la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau un pla econòmic i financer de reequilibri, així com un informe de gestió de les causes dels desajustos. La comissió té l'encàrrec de supervisar i aprovar el pla de viabilitat que ofereixi Sant Pau i tindrà també l'última paraula en operacions d'endeutament, actuacions en matèria d'inversions i qualsevol altra operació que afecti la titularitat dels actius de l'entitat.

Sant Pau recuperarà la plena autonomia de gestió quan la comissió consideri que s'ha restablert l'equilibri financer. La llei de mesures fiscals i financeres de juliol indica que les entitats concertades com Sant Pau , que té personalitat jurídica diferenciada i gestiona serveis sanitaris per compte de l'administració, han de complir l'objectiu d'equilibri pressupostari. Com que la Generalitat ha constatat que en l'exercici del 2011 Sant Pau va assolir un desequilibri financer que afecta les finances de la Generalitat, el Govern ha adoptat mesures de control en virtut de la llei del juliol passat.

Sant Pau ha aplicat un ERO temporal per a la meitat de la seva plantilla, una mesura criticada pel comitè d'empresa, que la setmana passada va anunciar que havia presentat una denúncia davant l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) per suposades irregularitats en la direcció.

L'

Més continguts de