NADAL ARTÍSTIC
Societat 17/12/2010

Giralt-Miracle fa de guia d'Art Barcelona

Antoni Ribas Tur
1 min

BARCELONA.Descobrir, defensar i difondre l'art. Amb aquest lema extret dels seus estatuts, Art Barcelona presenta els actes organitzats per celebrar els vint anys de vida de l'associació: vint exposicions simultànies a partir d'avui que resumeixen la trajectòria o la visió de cada galerista que l'organitza. Daniel Giralt-Miracle és el comissari de tots els actes i també de Liaisons, una altra mostra que, a l'Arts Santa Mónica, s'endinsa en les relacions (i pot haver-n'hi de perilloses) que vint-i-tres artistes mantenen amb els seus galeristes.

Al llarg dels darrers vint anys, sota el paraigua d'Art Barcelona, fins a 35 galeries han representat més de 800 artistes i han organitzat més de 3.600 exposicions. Segons Giralt-Miracle, el col·lectiu dels galeristes "planta cara a la crisi i al pessimisme ambiental", i destaca l'alta "temperatura intel·lectual" del debat i la reflexió que els galeristes generen amb el seu treball.

Jordi Martí, delegat de cultura de l'Ajuntament de Barcelona, posa en relleu la necessitat de recuperar l'escala humana d'espais com els de les galeries en contraposició a un sistema la fallida del qual, a més de portar-nos crisi, ha arrasat els llocs de creació de la ciutadania.

stats