Societat 19/08/2012

A Girona és un atractiu turístic

Elisabet Escriche
2 min
Uns nois davant d'un dels bous d'ahir a Deltebre.

GIRONA.Roses i Vidreres són dos dels municipis gironins que fa més anys que celebren correbous. La població empordanesa du a terme aquesta tradició des de mitjans de la dècada dels 80, sense que, de moment, s'hi hagi produït cap incident important. L'últim es va celebrar dijous passat en una nova ubicació, la zona de l'antic càmping Bahia, per optimitzar recursos, ja que queda a tocar de les barraques i perquè els animals tenen més ombra.

L'acte es fa en un tancat que es construeix expressament per a l'ocasió sota la direcció d'un enginyer municipal i estrictes mesures de seguretat. Durant la celebració, agents dels Mossos d'Esquadra, un veterinari i un torero professional controlen que es desenvolupi amb normalitat. El pròxim correbou de Vidreres (Selva) se celebrarà el cap de setmana de l'1 i 2 de setembre. Fa més de cinquanta anys que es fa aquesta activitat, que sempre han impulsat entitats juvenils del municipi. Durant aquest mig segle el poble ha dut a terme el correbou tancat en un recinte o pels carrers de la ciutat. De fet, s'ha convertit en un atractiu turístic que van a presenciar nombrosos grups de Torroella de Montgrí, Olot o Tarragona.

Abolició dels correbous

A les comarques gironines, els correbous no tenen tants seguidors com a les Terres de l'Ebre, on és una tradició molt més arrelada, sobretot en municipis com Sant Carles de la Ràpita, Aldover i Ulldecona, entre molts d'altres.

Les entitats a favor dels animals ja estan treballant per intentar acabar amb aquesta activitat, tal com van aconseguir amb la iniciativa legislativa popular que va acabar amb les corrides de toros.

Argumenten que amb els embolats els animals també pateixen. Tot i així també reconeixen que el primer que s'ha de fer és conscienciar la societat catalana dels perjudicis que provoca als animals aquesta pràctica.

stats