Societat 12/02/2013

Quatre detinguts per cultivar més de 1.800 plantes de marihuana a Bescanó

El total de droga i material interceptat està valorat en 60.000 euros

Efe
1 min
Les plantes de marihuana interceptades pels Mossos / Mossos d'Esquadra

GironaEl Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones, totes de nacionalitat espanyola i d'entre 25 i 36 anys, acusades de cultivar més de 1.800 plantes de marihuana. Les detencions van ser a Girona i Bescanó entre els passats 5 i 7 de febrer.

La investigació es va iniciar al gener, quan els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Salt van saber que en diverses cases d'una urbanització del municipi veí de Bescanó es cultivava, elaborava, preparava i venia marihuana.

Els agents, que el 5 de febrer vigilaven un dels domicilis, van veure que una furgoneta sortia de l'interior a gran velocitat i van procedir a aturar-la i registrar-la.

Els Mossos d'Esquadra van trobar al vehicle 380 plantes de marihuana i estris per cultivar-la, per la qual cosa van procedir a la detenció dels dos ocupants, Juan Manuel C.G. i Francisco S.F. Els agents van tornar posteriorment al domicili d'onhavia sortit la furgoneta i hi van detenir Loida de los Ángeles M.M.

L'endemà, els Mossos d'Esquadra van entrar a altres cases on sospitaven que hi havia cultius de droga i en dos dels domicilis van trobar 1.420 plantes de marihuana i material per al seu cultiu valorat en més de 60.000 euros, integrat per ventiladors, llums, transformadors i extractors.

El 7 de febrer, els Mossos d'Esquadra van detenir a Girona el presumpte quart integrant del grup, Jorge H.F., encara que la investigació es manté oberta a l'espera de pròximes detencions.

Els detinguts van passar el 8 de febrer a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona, que va decretar llibertat amb càrrecs.

stats