Girona també prohibeix els camions per la Cavalcada i precinta els contenidors del recorregut

Les forces de seguretat pretenen evitar escenes de pànic i creuaran cotxes policials a les entrades dels carrers principals

La Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra han reforçat el dispositiu de seguretat que cada any dissenyen per a la Cavalcada de Reis. L'amenaça terrorista i incidents com la  falsa alarma que va causar el pànic aquest estiu a Platja d'Aro han fet repensar algunes mesures amb l'objectiu, sobretot, d'evitar escenes de pànic. Per això, segons l'ACN, s'ha decidit buidar i precintar tots els contenidors situats al llarg d'aquest trajecte per evitar que hi puguin anar a parar paquets o maletes sospitoses i que generin alarma entre la ciutadania. Després dels atemptats de Niça i Berlín, i tal com ha fet Barcelona, Girona també restringirà el pas de camions de més de 3,5 tones, que no podran circular per la zona pròxima a la cavalcada entre les 15 i les 21 h. A més, també hi haurà cotxes policials entravessats a les entrades dels carrers principals.

Cada any, abans de la Cavalcada de Reis, Mossos d'Esquadra i Policia Municipal de Girona es reuneixen per elaborar el dispositiu de seguretat. El cap de la Policia Municipal, Joan Jou, ha explicat que s'ha comunitat aquesta decisió al gremi de transportistes i que hi haurà agents dels dos cossos informant els camioners que puguin estar despistats i no coneguin la mesura. "Aquest any esperem que hi hagi molta gent i no volem camions per allà a prop que puguin generar cap tipus d'alarma social", reconeix Jou, que remarca que Girona no està sota cap amenaça terrorista.

Des d'aquest migdia,  pels mossos estan repassant tot el recorregut de la cavalcada per buidar i precintar els contenidors. A més, es farà un repàs a primera hora de la tarda per si hi ha ciutadans que, malgrat el precinte, hagin dipositat escombraries. Un cop acabi la cavalcada, cap a quarts de nou, es tornaran a obrir i es podran usar amb tota normalitat. Una darrera mesura de seguretat serà situar cotxes policials a les entrades dels carrers principals que van a parar a la cavalcada. El cap de la Policia Municipal explica que, habitualment, posaven una tanca i un agent per vigilar que cap vehicle entrés. Ara, en canvi, han decidit que la presència policial sigui més evident.

Més continguts de