Societat 19/01/2012

La nova plaça de les Glòries: Què passarà amb els 100.000 cotxes que hi passen ara?

El nou projecte podria desviar uns 40.000 vehicles abans de la 'superilla'. Les solucions de mobilitat són la principal incògnita del redisseny de la plaça, que encara no concreta itineraris

Maria Ortega
1 min
Glòries

BarcelonaUna de les grans preguntes que es fan els veïns de la zona de les Glòries 2.0 és per on passaran els vehicles que circulen per la Diagonal i la Meridiana al seu pas per la plaça. La idea del nou projecte és que acabin arribant a la zona el 60% dels vehicles (uns 100.000) que hi circulen diàriament, i que el 40% restant s'haurà desviat abans per vies alternatives. Tot, però, està encara pendent d'un estudi de mobilitat.

Per tirar endavant, el projecte necessita l'aprovació de Foment per eliminar el túnel ferroviari que passa per sota la plaça de les Glòries. El ministeri de moment no es pronuncia, i l'arquitecte en cap de l'anterior equip de govern de Barcelona, Oriol Clos, assegura que "la plaça no podrà ser plana", tal com es planteja ara, perquè "per més que s'elimini el ramal de vies que va a l'estació de França, quedaran les que surten en direcció Clot".

Podeu llegir l'article complet a l'ARA Premium.

stats