tecnologia
Societat 25/04/2011

Una multa a Google posa el crit d'alerta a la comunitat del 'software lliure'

L'empresa Bedrock Computer ha interposat una demanda a l'empresa del popular cercador 'online' en què l'acusa d'haver vulnerat una patent relacionada amb el sistema operatiu de codi obert Linux. L'anunci ha despertat l'alarma de les comunitats de programari lliure

Redacció
1 min

BarcelonaLa decisió d'un jurat de Texas d'imposar una multa de 5 milions de dòlars (uns 3 milions i mig d'euros) a Google per vulnerar una patent relacionada amb el sistema operatiu de codi obert Linux ha despertat l'alarma entre els membres de la comunitat de software lliure, tement que la sentència pugui ampliar-se a altres clients dels productes de Google (Android i Chrome), que són de codi obert.

La demanda ha sigut interposada per l'empresa Bedrock Computer, que argumenta que Google ha vulnerat patents relacionades amb el nucli del sistema operatiu de codi obert Linux. Android es basa en Linux i Google és el principal usuari de Linux.

Segons informa El Páis, Bedrock també persegueix judicialment a companyies com Yahoo!, Amazon i PayPal.

Google ha manifestat que la creixent interposició de litigis per patents obliga a les companyies a gastar milions de dòlars per defensar-se de reclamacions dubtoses sobre patents i a destinar fons que haurien de dirigir-se a la investigació de noves tecnologies per millorar l'experiència dels clients.

El que més preocupa a Google i a la comunitat d'usuaris de programari obert no és la quantitat de la multa que haurà de pagar la companyia, sinó el fet que una sentència ferma pugui donar ales a aquest tipus d'empreses per obrir litigis que afectin el software lliure.

stats