energia eòlica
Societat 15/04/2011

Google invertirà 168 milions de dòlars en la construcció de la planta d'energia solar més gran del món

La planta Ivanpah, propietat de Bright Source Energy, generarà 392 megawatts i s'ubicarà en el desert de Mojave, a Califòrnia (EUA). Està previst que la planta entri en funcionament a principis del 2013

Redacció
1 min
Google

BarcelonaGoogle aportarà una quantitat de 168 milions de dòlars per a la construcció de la planta d'energia solar d'Ivanpah, que es convertirà en la més gran del món. La planta, propietat de Bright Source Energy, ocuparà una extensió de 3.600 hectàrees en el desert de Mojave, al sud-est de Califòrnia (EUA), i està previst que entri en funcionament a principis del 2013.

El projecte contempla una inversió total de 1600 milions de dòlars i s'ha establert que la planta tingui una vida útil de 25 anys.

Segons el diari The Guardian, un cop enllestida, la planta generarà 392 megawatts, el que suposarà duplicar l'actual producció d'energia solar comercial als Estats Units.

A nivell ecològic, Ivanpah estalviarà l'emissió de 400 tones de CO2 anuals.

Abans de participar en aquest projecte, Google ja havia invertit prop de 250 milions de dòlars en projectes d'energia eòlica i solar.

stats