Societat 16/08/2011

Google compra Motorola i fabricarà els seus propis telèfons

Google pagarà 12.500 milions de dòlars per comprar Motorola Mobility. Això li permetrà fabricar els seus propis terminals equipats amb el sistema operatiu Android, que, tot i així, seguirà sent obert.

Albert Castellví Roca
2 min
Google pagarà 40 dòlars per cada acció de Motorola Mobility. En total, la compra costarà 12.500 milions de dòlars.

Barcelona.Google fa un pas més en l'ampliació dels seus objectius de mercat. El cercador més popular de la xarxa va anunciar ahir la compra de Motorola Mobility, la branca d'aquesta empresa dedicada a la telefonia mòbil, per un preu de 12.500 milions de dòlars (uns 8.700 milions d'euros). Gràcies a aquesta operació, Google adquirirà totes les patents acumulades per Motorola, cosa que li obrirà les portes a la possibilitat de fabricar els seus propis telèfons i instal·lar-hi el seu sistema operatiu, Android, en una estratègia similar a la que segueix Apple amb els seus iPhone, que funcionen amb els sistemes desenvolupats per la mateixa companyia de la poma.

Tot i així, el director general de Google, Larry Page, deixava ahir ben clar al blog oficial de l'empresa que, malgrat aquesta operació, Motorola seguirà funcionant com un negoci independent dins del grup, i que Android continuarà sent, com fins ara, un sistema operatiu obert, de manera que els altres fabricants de telèfons mòbils també podran instal·lar-lo als seus terminals.

Això és el que, des de l'any 2008, feia Motorola, que va decidir apostar per Android com l'únic sistema amb què es vendrien els seus smartphones . Segons Page, aquesta "gran aposta" ha permès al fabricant assolir un èxit notable, i ha contribuït a "l'encaix natural" entre totes dues companyies. "Junts -vaticina el màxim responsable de Google- crearem experiències increïbles per a l'usuari que milloraran tot l'entorn Android". A més, afegeix que l'operació els permetrà "protegir millor" el seu sistema operatiu davant "les amenaces anticompetitives de Microsoft, Apple i altres companyies".

Supervisió

La compra de Motorola per part de Google suposarà el pagament en efectiu als accionistes del fabricant de telèfons de 40 dòlars (uns 28 euros) per acció, un 63% més del preu que marcaven al tancament de Wall Street divendres.

Malgrat que totes dues empreses estan d'acord amb la transacció, el procés no es podrà fer efectiu fins que tots els organismes reguladors implicats hi donin el vistiplau. Per això es preveu que la compra no es completarà fins a finals d'aquest any o principis del 2012.

stats