DISPUTES ENTRE ELS GEGANTS D'INTERNET

Google bloqueja els contactes de Facebook

El buscador impedirà que des dels telèfons amb sistema operatiu Android es puguin sincronitzar els usuaris de la xarxa social

Google i Facebook han entrat en divergències a causa d'una aplicació per a mòbils amb sistema operatiu Android. Fins ara, en els terminals Nexus S i Nexus One es podien consultar els contactes de Facebook, però la xarxa social no permetia descarregar-los a la llibreta de contactes del propi aparell. Per això, segons explica Público, Google restringirà aquesta possibilitat en les noves actualitzacions d'aquests telèfons i no permetrà aquesta sincronització en línia.

Google es queixa que Facebook ha creat una “falsa sensació de portabilitat” perquè els contactes només es poden consultar i no guardar-los. “Totes les aplicacions són lliures per utilitzar els telèfons que hi ha guardats al dispositiu”, diu el buscador que espera una reciprocitat de les empreses que desenvolupen aplicacions. I aquest cas no s'ha donat amb la xarxa social.

Tot i això, aquests fets evidencien una lluita entre els dos grans gegants d'internet pel control de la informació. Mentre Google busca créixer en nombre d'usuaris del seu sistema operatiu per a mòbils, Facebook espero superar el buscador en nombre de visitants, fet que el mes passat ja va aconseguir als Estats Units.