SOCIETAT
Societat 05/12/2012

El Govern també planta Wert en la conferència sobre Universitats amb Wert

La secretaria d'Universitats i Recerca assegura que la Lomce és una agressió directa contra la llengua catalana, l'Estatut i atempta contra l'autogovern en matèria universitària

Ara
1 min

BarcelonaEl secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, no ha assistit aquest dimecres a la reunió de la Conferència General de Política Universitària convocada pel ministre d’Educació, José Ignació Wert, pel desacord amb el contingut de l’avantprojecte de llei de qualitat educativa. La trobada ha arrencat a les deu del matí.

Castellà exigeix la retirada de l’avantprojecte perquè "suposa una agressió directa contra la llengua catalana, l’Estatut i deixa en runes el model català d’accés al nostre sistema universitari".

Segons Universitats, en la darrera reunió de la Conferència General de Política Universitària, el ministre Wert es va comprometre a rectificar els articles de la Lomce que vulneren les competències de la Generalitat en matèria universitària. En canvi, ha dit Castellà, el govern espanyol "no només no ha corregit aquesta situació sinó que a més l’ha empitjorat, perquè el nou avantprojecte és marcadament reglamentista i margina la Generalitat".

L’avantprojecte de llei elimina les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) i les substitueix per una revàlida al final del Batxillerat. L’Estat s’atribueix la competència per "marcar els criteris, establir les característiques i fixar els continguts" d’aquesta revàlida. A més, l’avantprojecte expulsa el català de la troncalitat en el sistema educatiu.

stats