SOCIETAT
Societat 16/07/2012

El Govern recorrerà al Constitucional la reforma de la dependència

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, confirma que Catalunya rebrà 26 milions d'euros menys per finançar les ajudes a dependents

Auri Garcia Morera
1 min
MÉS RETALLADES SOCIALS
 La ministra de Sanitat i Serveis Socials, Ana Mato, ahir a l'inici del Consell Interterritorial de Dependència, en el qual va anunciar a les comunitats autònomes una reducció de prop del 15% de la prestació que reben els cuidadors familiars de dependents. L'Estat, a més, podria deixar de pagar la cotització a la  Seguretat Social a aquests cuidadors.

BarcelonaEl conseller de Benestar, Josep Lluís Cleries, ha anunciat aquest dilluns que el Govern presentarà un recurs al Tribunal Constitucional contra la reforma de la llei de la dependència aprovada pel govern espanyol, que considera que envaeix les competències exclusives en serveis socials. Pel que fa al contingut de la reforma, Cleries ha denunciat que "deixa les persones en situació de dificultat perquè rebaixa les prestacions, però també les comunitats autònomes, perquè han de donar els mateixos serveis amb una aportació estatal molt més baixa".

Cleries ha confirmat que la rebaixa addicional en el finançament suposarà 26 milions d'euros menys per a Catalunya, que sumats a la partida de 48 milions eliminada en els pressupostos generals d'enguany suposen una rebaixa del 30% en un any. El conseller de Benestar ha assegurat que "la voluntat del Govern és que els canvis repercuteixin el mínim possible a la ciutadania", però ha reconegut que els recursos de la Generalitat no augmentaran i que serà inevitable un augment significatiu del copagament dels ciutadans.

stats