CIMERA PER LA IMMERSIÓ
Societat 12/12/2012

Rigau: "S'ha demostrat l'oposició total dels partits catalans davant un text que no hauria d'existir"

La consellera d'Ensenyament lloa la "unitat" exhibida a la cimera i demana respondre al ministre Wert amb la llei catalana

S. Sánchez / O. March
1 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat aquest dimecres a la tarda, a la sortida de la cimera per la immersió, que "s'ha demostrat una oposició total dels partits catalans davant d'un text que no hauria d'existir". La consellera es referia així a l'avantprojecte del ministre José Ignacio Wert, que relega el català a quarta llengua a les aules catalanes.

Rigau ha lloat la "unitat" dels partits i de la societat civil entorn de la immersió lingüística i ha reclamat respondre a Wert amb la llei catalana. La consellera es reunirà aquest divendres amb els representants del ministeri. La cita havia de ser dimarts, però la Generalitat va optar per esperar després de la cimera. Ensenyament encara no té confirmat si el ministre anirà a la cita, segons ha explicat Rigau.

La consellera ha deplorat que el repartiment competencial, després de la llei Wert, quedarà descompensat a favor del govern espanyol.

Rigau s'ha obert, com ja havia fet, a dur el projecte del ministeri al Tribunal Constitucional.

Modificació sorpresa

Rigau s'ha vist sorpresa per l'arribada d'un tercer esborrany del projecte Wert a mitja roda de premsa i, després de repassar-lo en públic, ha destacat que no hi ha "cap canvi" més enllà de "modificacions d'expressió".

stats