El Govern recorrerà el Pla Hidrològic de l'Ebre a Europa si l'Estat no respon el seu requeriment

El conseller Santi Vila s'ha reunit a Amposta amb la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre i han consensuat el procés administratiu i jurídic contra el Pla

La Generalitat ja ha traçat el camí jurídic contra el Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre aprovat pel govern espanyol. Aquest divendres, el conseller Santi Vila s'ha reunit a Amposta amb la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, i han consensuat amb el territori que primer presentaran un requeriment a l'Estat, i després una denúncia a la Comissió Europea contra el Pla, que fixa uns cabals ecològics molts baixos pel Delta de l'Ebre.

El Govern té dos mesos per presentar aquest requeriment a l'Estat perquè modifiqui el Pla, tot i que segurament ho farà abans. Si el govern espanyol respon negativament, com imagina el conseller, o bé hi ha silenci administratiu, quan hagin passat dos mesos, la Generalitat ja podrà presentar després la denúncia a Europa.

"Hem de fer compatibles interessos sempre legítims, però no sempre coincidents, i en aquest sentit és legítim que els regants puguin veure garantits els seus interessos i garantir també el criteri ambiental i la conservació del riu i el model de vida i la biosfera del Delta que Europa ens ha instat a protegir", ha dit el conseller Santi Vila.