Ensenyament
Societat 04/11/2011

El Govern central aprovarà un catàleg de 139 títols d’FP abans que acabi la legislatura

Reconeixerà un total de 667 qualificacions professionals i crearà 35 "màsters d'FP"

Sònia Sánchez
2 min

BarcelonaEl Govern espanyol aprovarà abans que acabi la legislatura el nou catàleg de titulacions de Formació Professional (FP), amb 139 títols dels quals una quinzena són de nova creació. A més, aprovarà un total de 667 qualificacions professionals, segons ha avançat avui el director general d'FP del Ministeri d'Educació, Miguel Soler, durant una jornada de debat de la Formació Professional organitzada a Barcelona per CCOO.

D'aquestes 139 titulacions d'FP, Soler va puntualitzar que no totes les autonomies tindran recursos per a oferir-les totes, de forma que cada territori haurà "d'analitzar les seves prioritats" per establir el seu propi mapa de titulacions. Les titulacions noves són principalment de l'àmbit de les energies renovables, l'aeronàutica i medi ambient, entre d'altres. "Els llocs de treball més demandats avui no existien fa quatre dies", argumenta Soler.

Però el director general d'FP de la Generalitat, Miquel Arcarons, ha assenyalat, en canvi, que el Govern català pot ampliar aquest catàleg amb titulacions pròpies si considera que hi falta algun àmbit professional important per a Catalunya, en virtud de les competències que li atorga l'Estat d'Autonomia.

A més, Soler va anunciar també la creació de nous cursos d'especialització per als alumnes que ja tinguin un títol d'FP, ja sigui de grau mitjà o superior, per tal que si volen formar-se en una especialitat concreta no hagin de fer un nou curs d'FP sinó aquest altre que Soler va definir com "una mena de màster de l'FP". Segons el responsable del Ministeri, en els propers dies es publicarà un llistat de 35 cursos d'especialització, que cada autonomia adaptarà després a les seves característiques.

Dins el conjunt d'actuacions per a reordenar els estudis d'FP que el Govern del PSOE vol dur a terme abans que acabi la legislatura, estan també l'aprovació de dos nous decrets que es desprenen de la Llei d'Economia Sostenible, un d'ells per a regular el reconeixement i convalidació de matèries cursades per alumnes d'FP quan accedeixen a la universitat i un altre per a establir "el marc espanyol de títols i diplomes en correlació amb el marc europeu".

Per fomentar la formació professional a distància, especialment per a la població adulta, "al desembre hi haurà un total de 100 cursos d'FP de grau mitjà i grau superior" a la plataforma e-learning, quan avui en són 9, ha anunciat també Soler. "Estem en l'any de l'FP i a certes coses els hem donat una empenta forta", ha admès.

stats