EDUCACIÓ
Societat 21/07/2012

El Govern ajorna els pagaments a les escoles concertades

M. Ortega
1 min
La Generalitat endarrerirà pagaments als centres.

BARCELONA.Els problemes financers del Govern tornen a sacsejar els centres escolars concertats. Aquest dijous el departament d'Ensenyament els va avisar dels endarreriments en el pagament de les despeses de funcionament dels mesos de maig i juny, que s'haurien d'abonar al juliol i a l'agost, respectivament. En la comunicació que ha fet arribar als centres, Ensenyament justifica aquest ajornament pels problemes de tresoreria de la Generalitat.

De fet, segons concreta un portaveu de la conselleria d'Economia, la intenció del Govern ha estat "posar en avís" les escoles en previsió que "una punta de tresoreria" faci "impossible" que s'abonin a temps aquestes dues mensualitats, que passarien a pagar-se, previsiblement, al setembre. Una situació, però, que, segons la conselleria, encara no està confirmada perquè la situació econòmica és canviant i que, en cas que es produeixi, reproduirà el que ja es va viure durant el setembre de l'any passat.

El que s'endarrereix, segons fonts governamentals, és la part de la subvenció destinada a les despeses de funcionament, però no la de les nòmines. Les patronals de l'escola concertada ja han alertat de les dificultats econòmiques que els suposarà aquest nou retard. La secretària general de l'Agrupació d'Escolar Catalana, Eva Salvà, assegurava ahir que la situació és "angoixant" per l'endarreriment i pel fet que coincideixi amb els mesos de vacances escolars, en què no reben les quotes de les famílies, que són juntament amb les subvencions les dues vies de finançament de l'escola concertada. El Govern assegura haver fet l'avís per donar temps als centres de prioritzar i que el retard serà puntual.

stats