El Govern anuncia un augment de 10 milions per a beques menjador

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, calcula que se'n podran beneficiar uns 12.000 alumnes

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha anunciat aquest diumenge un increment de 10 milions d'euros en la partida per a beques menjador per al curs vinent. En una entrevista al 3/24, la consellera ha explicat que han revisat el criteri per concedir aquestes ajudes, i que els 10 milions que es destinaran a aquest concepte, i que no depenen de l'aprovació d'uns nous pressupostos, s'afegiran als 50 milions que ja hi havia per cobrir aquestes beques. La consellera calcula que se'n podran beneficiar uns 12.000 alumnes. L'increment de pressupost per a beques menjador va ser un dels compromisos que va sortir del ple de la pobresa celebrat el mes passat.

Ruiz ha dit, també, que a la Lomce " li queda, per sort, un recorregut ben curt" pels canvis que han suposat les últimes eleccions generals. Pel que fa a la supressió de la selectivitat que preveu la Lomce a partir del curs 2016-2017, Ruiz ha assegurat que els alumnes que estant cursant batxillerat poden estar tranquils perquè s'han fet les modificacions necessàries perquè no hi hagi canvi de sistema.

"Per als alumnes que l'any que ve faran segon de batxillerat, el títol el continuaran donant els instituts, i també les universitats catalanes han deixat clar que volen continuar fent les Proves d'Accés a la Universitat [PAU]", ha defensat.