Polítiques Socials
Societat 30/08/2011

El Govern aprova el polèmic enduriment en l'accés al PIRMI

Homs remarca com a objectiu principal "evitar que es converteixi en una paga per als que han perdut l'atur". "No tenim competències ni recursos per fer front a allò que és obligació de l'Estat", diu

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl Govern de la Generalitat ha aprovat aquest matí el decret de reforma de la renda mínima d'inserció (antic PIRMI) tal com estava previst en la llei d'acompanyament dels pressupostos. A més d'allargar els terminis de residència a Catalunya per poder accedir a aquest ajut a la pobresa, el decret deixa fora d'aquesta prestació les persones que només tenen un problema laboral "sense cap risc d'exclusió social", és a dir, tots els aturats que s'han acollit en els últims anys a la PIRMI a causa de la crisi.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, va admetre que "l'objectiu principal" d'aquesta reforma és "evitar que la PIRMI es converteixi en una paga per als que han perdut el subsidi d'atur". "No tenim competències ni recursos per fer front a allò que és obligació de l'Estat", va afegir.

Ni la polèmica generada aquest estiu, amb el canvi de sistema de pagament, ni les crítiques rebudes per part de l'oposició que van forçar una sessió extraordinària al Parlament la setmana passada han aconseguit aturar la decisió del Govern de modificar els criteris d'accés al PIRMI.

A més d'eliminar les causes exclusivament laborals com a motiu de cobrament, la reforma allarga d'un a dos anys el termini de residència legal a Catalunya per poder cobrar la PIRMI i limita a cinc anys la prestació, que fins ara era indefinida. També s'estableix el salari mínim interprofessional com a quantitat màxima d'aquesta renda.

stats