SOCIETAT
Societat 13/12/2011

El Govern aprova una reestructuració del cos de Mossos d'Esquadra

Puig diu que aquesta nova organització deixa enrere la fase de desplegament per passar "a la consolidació i la recerca de l'excel·lència"

Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaEl Govern de la Generalitat ha aprovat avui una reestructuració dels Mossos d'Esquadra, deixant enrere la fase de desplegament del cos per passar a una etapa de consolidació de la policia catalana.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha explicat que es tracta de l'inici "de la majoria d'edat " del cos i que la reestructuració no és conseqüència del canvi de govern, sinó dels canvis de la societat i de l'activitat delictiva.

Així, l'antiga Subdirecció General Operativa es converteix en la Prefectura de Policia, encapçalada pel comissari en cap, Josep Milà, a qui se li atorga la màxima representació del cos i tindrà el suport de dues comissaries superiors, dirigides per Ferran López i David Piqué. D'una banda, la Comissaria Superior de Coordinació Central, de la qual dependran les comissaries generals d'Investigació Criminal, de Recursos Operatius, de Mobilitat –aquesta és de nova creació, subdividida en la divisió de Trànsit i la nova Divisió de Transport–, i la d'Informació, que passa de divisió a comissaria central, amb més atribucions.

D'altra banda, la Comissaria Superior de Coordinació Territorial serà l'encarregada de coordinar les nou regions policials, que queden reforçades, ja que aquesta reestructuració pretén que els caps regionals policials puguin exercir un "veritable lideratge" en el seu àmbit territorial. A més, les dues comissaries superiors estaran acompanyades de la Comissaria General Tècnica, responsable de la planificació i dirigida per Emili Quevedo.

Finalment, la direcció general comptarà amb altres unitats que no depenen de la Prefectura sinó directament del director general de Mossos, Manel Prat. Es crea la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació, amb la funció de relacionar-se amb altres administracions com Justícia. El cos de Mossos comptarà amb un portaveu, que serà Joan Miquel Capell.

També es crea la Divisió d'Avaluació de Serveis, per valorar la tasca de la policia, i es potencia la Divisió d'Afers Interns.

Puig ha assegurat que, malgrat l'esforç de contenció, l'estructura és tal com volien tenint en compte els canvis socials i organitzatius.

stats