Ensenyament
Societat 07/07/2011

El Govern augmentarà les hores de matemàtiques a l'ESO

Els resultats catalans a l'avaluació de segon de secundària del ministeri obliguen a Catalunya a reforçar les hores d'àlgebra i geometria

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat avui la seva intenció d'incrementar les hores de matemàtiques que fan els alumnes d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), després que els resultats de l'avaluació de segon d'ESO feta pel ministeri deixi al descobert que els estudiants catalans estan a la cua d'Espanya, especialment en aquesta matèria.

Rigau ha apostat, a més, per "reformular el currículum" per reforçar especialment les àrees de geometria i àlgebra, que és on s'han detectat més mancances tant en aquesta avaluació com a les proves d'últim curs de primària. El departament d'Ensenyament ha creat un grup de treball que acabarà de definir la proposta concreta per aquest augment d'hores de matemàtiques, que s'aplicarà "com a mínim" a partir del curs 2012-2013, ja que abans no hi ha temps.

Catalunya destina 420 hores de matemàtiques a l'ESO, mentre que la mitjana espanyola és de 490. No obstant això, la consellera va destacar que algunes comunitats que fan les mateixes hores d'aquesta matèria que Catalunya obtenen molts millors resultats en l'avaluació, com el País Basc, per la qual cosa va ressaltar la necessitat d'una "reformulació" del currículum de matemàtiques. "S'ha de revisar a l'ESO i a batxillerat", va afegir la consellera.

Rigau va explicar que les hores destinades a cada matèria sorgeixen d'un mínim que imposa l'Estat, una franja mínima que afegeix la Generalitat i unes hores que estipula cada centre. "Hem de debatre amb els responsables del sector educatiu, de la junta de directors i altres implicats per veure si de la franja del centre es poden destinar més hores a matemàtiques o cal reformular el conjunt de les matèries", va especificar Rigau.

stats