Societat 07/09/2012

El Govern dóna el projecte Eurovegas per liquidat

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, confirma que els dos projectes eren incompatibles

Thaïs Gutiérrez
1 min

El conseller Mas-Colell confirma que el magnat nord-americà Sheldon Adelson havia demanat que si Eurovegas venia a Barcelona es congelessin projectes similars. És per això que Barcelona World i Eurovegas eren incompatibles. Així doncs, el Govern, ha donat aquest divendres per liquidat el projecte d'Eurovegas, ja que ja té tancat aquest projecte alternatiu de sis parcs temàtics al costat de Port Aventura.

Després de mesos negociant amb Sheldon Adelson, el 31 d'agost van caducar les condicions pactades en les negociacions per a la construcció d'Eurovegas a Catalunya, i des d'aquell dia l'executiu català tenia "les mans lliures" per "fer altres coses", entre les quals, tancar aquesta nova inversió que el Govern ha negociat en paral·lel i que dijous mateix va ratificar.

Tot i que falta la confirmació oficial del magnat nord-americà Sheldon Adelson, el Govern ja té coll avall que Barcelona no acollirà Eurovegas, i ja ha tancat el Barcelona World.

Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha explicat que les negociacions amb Veremonte van començar en paral·lel a la negociació amb Las Vegas Sands i es va treballar "amb discreció". El conseller ha comparat els dos projectes i ha dit que Barcelona World tindrà "una velocitat d'execució molt superior a qualsevol altre projecte", i ha destacat que per tirar-lo endavant "no s'ha de modificar cap mena de legislació". A més, ha dit, és un projecte que "no té arestes". "No estem tristos per haver perdut un projecte, al contrari, estem molts contents de presentar aquest projecte", ha destacat Recoder.

stats