Societat 06/10/2011

El Govern eliminarà el 7% dels màsters aquest curs i el 20% el 2012-2013

El curs 2010-2011 tindrà una oferta de 451 i no dels 483 plantejats en un principi

Acn
1 min

BarcelonaEl Govern i les universitats han acordat reduir en un 7% l'oferta de màsters per aquest curs i un 20% més per al 2012-2013. La Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) han aprovat aquest dijous la programació de màsters, de tal manera que aquest any n'hi haurà 451. En principi estava prevista una oferta de 483, dels quals 34 d'un any de durada s'han suprimit de manera completa, 18 de durada superior a l'any es comencen a desprogramar aquest curs i la seva eliminació finalitzarà el proper i 29 més se suspenen temporalment i el curs 2012-2013 "es confirmarà la seva situació", ha informat la Secretaria d'Universitats.

Paral·lelament a aquesta reducció s'han creat 49 nous màsters que ja estaven previstos per tal de renovar la oferta, amb la qual cosa finalment l'oferta serà de 451 i no els 483 previstos en un principi pel Govern (que era de 527 segons la proposta que van fer en un primer moment les universitats).

Aquesta reducció és un dels objectius que el Govern es va marcar al document 'Bases d'un nou sistema universitari català' presentat a l'estiu i on s'estableix la reordenació de l'oferta universitària, especialment els màsters, per aconseguir la sostenibilitat del sistema.

Govern i universitats han analitzat l'oferta actual segons tres criteris: desprogramar els estudis que de forma continuada han tingut una matriculació inferior als quinze estudiants, començar a desprogramar els que tenen una durada superior a un any acadèmic i analitzar aquells que per la seva baixa demanda o solapament amb estudis similars aconsellen una suspensió temporal.

Ara, la Junta del Consell Interuniversitari elaborarà uns criteris, que donaran més importància a la sostenibilitat financera i l'exigència acadèmica, que hauran de complir els màsters per poder entrar o mantenir-se a l'oferta.

stats