Societat 17/01/2012

El Govern endarrereix el pagament de les obres de la llei de barris

La secretaria d'Habitatge ha avisat els ajuntaments "preventivament" que "aquest any vinent serà realment difícil fer els pagaments" del 50% dels projectes que correspon al Govern

Acn
1 min

BarcelonaEl Govern no podrà pagar "puntualment" les ajudes als projectes de la llei de barris que esperen 117 ajuntaments. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha justificat aquests episodis d'impagaments per l'estat de la tresoreria de la Generalitat i ha assegurat que s'està treballant per "millorar" la situació.

El secretari d'Habitatge de la Generalitat, Carles Sala, ha explicat que s'ha informat amb "caràcter preventiu" els ajuntaments amb projectes pendents de rebre recursos que "aquest any vinent serà realment difícil fer els pagaments". El Govern, que assumeix el 50% del cost d'aquestes obres, ja va anunciar al juny que la llei de barris quedava en suspensió.

En un comunicat, el departament de Territori i Sostenibilitat assegura que prorrogarà l'execució de la llei de barris i que treballarà per eixugar el deute generat des de l'any 2009. "Des de la secretaria d'Habitatge i Millora Urbana s'ha buscat una solució per fer front a la preocupació manifestada pels ajuntaments sobre la impossibilitat de continuar executant les obres programades, bé per les dificultats econòmiques municipals o per la impossibilitat de finançament", han manifestat.

Territori i Sostenibilitat ha informat que "a petició dels ajuntaments, s'està tramitant una pròrroga de fins a 4 anys perquè els municipis beneficiats per la llei puguin realitzar les inversions previstes". El departament també ha explicat que prorrogar l'execució de les inversions previstes beneficia la Generalitat i els ajuntaments, ja que "permet adaptar el ritme d'inversions a la realitat pressupostària" de les dues parts.

stats