SOCIETAT
Societat 02/05/2011

El Govern i les entitats socials fan pinya per incrementar la recaptació del 0,7% a la renda

L'any passat es van recaptar a Catalunya 66 milions d'euros gràcies als ciutadans que van destinar part dels impostos a projectes socials

Redacció
1 min

BarcelonaEl conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i la presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, Àngels Guiteras, han demanat aquest matí als ciutadans que marquin la casella del 0,7% destinada a fins socials en la propera declaració de la renda. Govern i entitats socials han fet la petició en el primer dia laborable que es poden presentar les declaracions. Cleries i Guiteras han recordat el dret dels ciutadans a decidir sobre la destinació d'una part dels seus impostos, especialment en un context de crisi que afecta als col·lectius més desfavorits de la població.

El 57% dels catalans marca la casella del 0,7% per a fins socials (ja sigui exclusivament o mitjançant l'opció conjunta amb l'Església), mentre que la mitjana de l'Estat és del 47%. La recaptació de la casella del 0,7% per a fins socials l'any passat va ser de 266 milions a tot l'Estat, dels quals 66 milions es van registrar a Catalunya. El conseller Cleries i la presidenta de la Taula d'Entitats Tercer Sector Social han fet aquesta crida a la ciutadania a la seu de la Residència Esclat Marina, una residència per a persones amb gran discapacitat física i psíquica, paràlisi cerebral i discapacitats afins.

stats