Societat 16/11/2011

El Govern ampliarà les àrees geogràfiques de matriculació a les escoles públiques de Barcelona

Rigau ha avançat que s'impulsaran "projectes singulars" en centres amb alta concentració d'immigrants, on es reservaran places per a alumnes interessats que no visquin estrictament dins de l'àmbit de l'escola

Maria Ortega
1 min

BarcelonaDe cara al proper curs, el departament d'Ensenyament de la Generalitat té previst ampliar les àrees geogràfiques, que actualment són d'un abast de 500 metres, que delimiten la possibilitat de preinscriure's en un determinat centre escolar públic. La consellera Irene Rigau ha detallat avui que treballen amb la idea de flexibilitzar aquest límit i que, a més, volen impulsar d'altres mesures que contribueixin a esponjar certes escoles amb una alta concentració d'alumnes immigrants.

En aquest sentit, Rigau ha explicat que el que es vol fer és impulsar "projectes singulars" que donin un extra de qualitat a aquestes escoles, de manera que puguin ser atractius per a alumnes de més enllà de l'àrea territorial, per als quals hi hauria places reservades, cosa que, segons la consellera, contribuirà a esponjar la presència d'immigrants en determinats centres. "Volem seduir les famílies amb projectes atractius per facilitar la barreja entre famílies autòctones i nouvingudes", ha explicat. Les particularitats d'aquests canvis de sistema es presentaran, d'aquí a unes setmanes, en un acte conjunt del departament d'Ensenyament i el Consorci d'Educació de Barcelona, segons ha anunciat Rigau.

La consellera ha explicat aquesta filosofia en el marc del la presentació del projecte Escoles Tàndem,que impulsa l'Obra Social de CatalunyaCaixa, i busca especialitzar les escoles en matèries singulars a través de l'aliança amb institucions de referència Els dos primers centres a participar-hi són les escoles Jacint Verdaguer, del Poble-sec, i Poblenou. Totes dues amb alts índexs d'immigració i bons resultats. Col·laboraran amb el Conservatori i l'Escola Municipal de Música de la ciutat per convertir l'ensenyament musical en vertebral en aquests centres.

stats