Universitats
Societat 24/10/2011

El Govern pagarà la meitat de la matrícula a 1.500 universitaris de rendes baixes

Destinarà 1,1 milions d'euros a un nou fons de beques d'Equitat i uns 300.000 euros més a beques d'Excel·lència

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl Govern de la Generalitat pagarà aquest curs el 50% del preu de la matrícula universitària a uns 1.500 estudiants de rendes baixes, a través del Fons de Beques Equitat creat abans de l'estiu amb 1,1 milions d'euros obtinguts de l'augment de les taxes universitàries per aquest curs.

Aquests alumnes se sumaran als 21.000 que ja reben una beca del Ministeri d'Educació, el 14% del total. El fons català, de fet, servirà per elevar el llindar de renda que fixa l'Estat per poder obtenir un ajut econòmic, que va dels 14.112 euros anuals com a màxim per als alumnes amb famílies d'un sol membre fins als 53.665 euros anuals per a famílies de 8 membres.

Les beques del Govern català beneficiaran als alumnes que queden fora d'aquests topalls i que tenen fins a 21.800 euros anuals de renda en famílies d'un sol membre i fins a 55.500 euros anuals per a famílies de 8 membres. "Catalunya té un IPC més alt que la resta de l'Estat i és una qüestió de justícia que en l'atorgament d'aquestes beques es tingui en compte aquest nivell de preus", ha argumentat el secretari general d'Universitats, Antoni Castellà.

A través de l'augment de preus

Amb el 25% dels diners recaptats a través de l'increment del 7,6% a les taxes universitàries d'aquest any, el Govern català ha creat aquest fons d'Equitat i també un altre anomenat d'Excel·lència, al qual hi destinarà uns 300.000 euros.

Amb aquest segon fons, la Generalitat becarà entre 25 i 30 alumnes amb una estada de sis mesos en alguna universitat estrangera. La beca, a la qual podran optar els estudiants amb els millors expedients acadèmics de cada promoció, pagarà el desplaçament i una mensualitat de 2.000 euros, a més de l'assegurança d'assistència de viatge.

stats