Societat 09/08/2012

El Govern mobilitza tots els recursos disponibles per fer front a l'onada de calor

La pujada de temperatures i la pitjor sequera en 30 anys disparen el risc d'incendi

Laura Díaz-roig / Maria Ortega
1 min
Comarques amb perill de foc forestal

BarcelonaLa combinació de l'onada de calor sahariana que arriba aquest dijous a Catalunya i la pitjor sequera en 30 anys dispara el risc d'incendi. El Govern té activada la prealerta en 27 comarques i mobilitza tots els recursos disponibles per fer front a l'amenaça. Immersos en la campanya forestal més complicada de l'última dècada i amb el precedent de l'incendi de l'Alt Empordà, la Generalitat ha extremat les precaucions.

La conselleria d'Agricultura ha suspès les autoritzacions per activitats agrícoles que generin risc als municipis afectats i mantindrà des d'avui el nivell 3 del pla Alfa per risc d'incendi. El conseller d'Interior, Felip Puig, ha demanat ajuda als pagesos per intentar reduir al màxim els rostolls i mantenir els marges nets perquè els camps puguin servir de tallafocs.

Interior ha activat tots els mecanismes de prevenció d'incendis i manté en alerta tot el cos de bombers, agents rurals i agrupacions de defensa forestal. En l'àmbit sanitari, l'Agència de Salut Pública i el departament de Salut van activar ahir la fase 2 d'alerta del pla per prevenir les conseqüències de l'onada de calor.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats