Societat 04/05/2012

El Govern pressiona per ampliar el copagament

Ara
1 min

BARCELONA.El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, aposta per ampliar el copagament sanitari cobrant 5 euros per dia d'hospitalització i fent que els treballadors amb rendes superiors a 100.000 euros paguin el 100% dels medicaments. Aquestes són les dues propostes verbalitzades ahir per Mas-Colell en un article al diari El País . El conseller va demanar "llibertat d'acció" al govern espanyol per aplicar-les.

El president del Col·legi de Metges i assessor del Govern, Miquel Vilardell, es va mostrar caut a l'hora de valorar les mesures. "Caldria estudiar quin impacte tindria en la població i esbrinar quin estalvi suposaria la mesura dels 5 euros", va expressar Vilardell. També va explicar que troba a faltar "planificació" en el govern del PP pel que fa a la política sanitària i va criticar que es facin anuncis cada setmana "que creen por i desconfiança entre els ciutadans".

El PSC, ICV-EUiA, ERC i Ciutadans van criticar durament el Govern i el conseller per la proposta del cobrament de 5 euros per dia d'hospitalització, una mesura que veuen com una "barbaritat" que "dinamita" la sanitat pública. La diputada i exconsellera de Salut Marina Geli (PSC) va apuntar que és una proposta "insostenible". El PPC, en canvi, sí que va obrir la porta a debatre la possibilitat de pagar una part del cost de les hospitalitzacions.

stats