SOCIETAT
Societat 22/09/2011

El Govern escolta les entitats i amplia en un milió d'euros el pressupost per combatre la pobresa

La partida extraordinària per a aquest 2011 es vehicularà en ajudes directes a institucions que ofereixen aliments a les famílies més necessitades i atenen persones sense sostre

Ara
1 min

BarcelonaConscient del clam de les entitats socials, que reclamaven un esforç immediat de la Generalitat per atendre les famílies més vulnerables, el departament de Benestar Social i Família ha anunciat aquest dijous que incrementarà en un milió d'euros el pressupost d'aquest any per combatre la pobresa. En els propers dies, la conselleria de Josep Lluís Cleries firmarà diversos convenis amb diverses entitats que ofereixen ajuda directa, per exemple, en matèria d'alimentació i atenció als sense sostre. Accediran a la partida extraordinària per al darrer trimestre del 2011 institucions com la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Catalunya, Creu Roja o Arrels.

L'aportació d'un milió d'euros s'afegirà a la partida pressupostària d'aquest any destinada a la prevenció i lluita contra la pobresa, que Benestar xifra en més de 115 milions d'euros. "És un reforç important per afrontar els reptes d'atenció directa a casos que puguin emergir en els darrers mesos de l'any", ha explicat Cleries. Benestar també ha incrementat un 1,5% l’aportació als ajuntaments i consells comarcals per finançar els serveis socials. El gest de la conselleria es produeix en ple procés de revisió de la renda mínima d'inserció (anteriorment coneguda com a PIRMI). El Govern encara no ha anunciat quants beneficiaris deixaran de rebre la prestació després de l'aprovació del nou decret que reforma aquesta ajuda per als més necessitats. La Generalitat, però, estaria pendent de donar el vistiplau definitiu a l'ampliació del pressupost del PIRMI per a aquest 2011, després que la setmana passada validés 500 nous expedients de beneficiaris.

stats