Publicitat
Publicitat

INVERSIONS ESTRANGERES

El president Artur Mas dóna per perdut el complex d'oci i de joc de Sheldon Adelson

El Govern té tancat un projecte turístic i de negocis alternatiu a Eurovegas

La Generalitat té coll avall que Barcelona no acollirà Eurovegas, però ja té tancat un pla B. Es tracta d'una inversió del sector del turisme i els negocis que no s'ubicarà, però, al Parc Agrari del Baix Llobregat.

Tot i que encara no s'ha fet oficial, el Govern ja dóna per perdut Eurovegas mentre a Madrid ja celebren que ells acolliran el megacomplex d'oci a l'espera de la confirmació oficial per part del magnat nord-americà Sheldon Adelson. No obstant, la Generalitat ja té tancat un pla B: un projecte empresarial alternatiu i d'una envergadura similar a Eurovegas, tot i que no estarà vinculat al joc ni s'ubicarà als terrenys que es van oferir a Adelson, els del Parc Agrari del Baix Llobregat. Es tracta d'una inversió vinculada al turisme i als negocis, i ja està lligat també el finançament per tirar endavant aquest projecte.

El president Artur Mas presentarà aquest matí els detalls de la inversió. De fet, en una entrevista a Catalunya Ràdio, Mas ja va donar ahir pràcticament per perduda la possibilitat que Eurovegas es construeixi a Barcelona. I és que el 31 d'agost caducaven les condicions pactades en les negociacions per a la construcció d'Eurovegas a Catalunya. Des d'aquell dia l'executiu català tenia "les mans lliures" per "fer altres coses", entre les quals hi ha tirar endavant aquesta nova inversió que va tancar ahir mateix. Aquest matí, membres del Govern es reuniran amb els inversors.

Negociació en paral·lel

Durant els últims mesos, el Govern ha negociat en paral·lel les dues inversions, però Eurovegas tenia prioritat perquè van ser els primers a fer una oferta formal. Una prioritat, però, que va expirar el 31 d'agost.

El president va indicar ahir que el seu govern "ha batallat molt" perquè el macrocomplex d'oci es faci a Catalunya però va reconèixer que el més "probable" és que s'acabi fent a Madrid, com han anunciat els socialistes madrilenys i ha deixat entreveure la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre. Sense esmentar l'oposició ciutadana que ha despertat Eurovegas, Mas va atribuir l'avantatge de Madrid al fet que "certs lobis" espanyols ben connectats amb els Estats Units poden haver jugat a favor de la candidatura madrilenya.

No obstant, certs requisits que el govern de Mas va posar a les demandes d'Adelson -des de l'alçària dels edificis fins al model urbanístic i la negativa a permetre fumar als casinos i que hi entressin els menors- han acabat per allunyar Eurovegas de Catalunya.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de