POLÍTICA
Societat 18/05/2013

El Govern amenaça amb un recurs al TC si Wert no rectifica

Espadaler titllat la llei Wert d'"atemptat a la convivència de Catalunya"

Acn
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, qualifica la Llei Wert (LOMCE) "d'atemptat contra la convivència de Catalunya" i assegura que la Generalitat recorrerà al Tribunal Constitucional si la normativa surt de les Corts tal com està ara formulada. Ho ha dit aquest dissabte en declaracions a l'espai 'El Suplement' de Catalunya Ràdio, on ha valorat que la LOMCE pot afavorir la segregació lingüística a les escoles.

"Arribaríem a sembrar dos països diferents", ha alertat. "Canviar les lleis educatives quan canvien els governs és fer un flac favor al sistema educatiu", ha afegit. Espadaler se suma així a les veus crítiques contra la LOMCE per part de la comunitat educativa, partits i també membres del Govern.

Impossible de complir

La consellera d'Educació, Irene Rigau, declarava aquest divendres que la LOMCE és "impossible de complir" a Catalunya tal com insta el govern espanyol, que pretén que l'Estat pagui l'escola privada a qui vulgui escolarització en castellà, per després descomptar-ho de les transferències al Govern. "Això és una ferida enorme a l'autogovern de Catalunya i a la dignitat institucional", subratllava Rigau. Per la seva banda, Espadaler ha defensat les bondats de la Llei d'Educació de Catalunya, consensuada per tots els membres de la comunitat educativa. Referint-se al govern espanyol del Partit Populat, el conseller d'Interior ha valorat que "saben molt bé a on van, i és intolerable des d'aquesta perspectiva", ha raonat.

stats