ENSENYAMENT
Societat 07/02/2011

El Govern confirma la retallada d'un 60% del nombre de places de professor compromeses

El departament d'Ensenyament justifica la mesura per qüestions de reducció pressupostària. No es podran complir les previsions fetes pel conseller Maragall

Redacció
1 min

BarcelonaEl departament d'Ensenyament de la Generalitat ha comunicat als sindicats que hi haurà una retallada important en el nombre de places de professors de Secundària compromeses per l'anterior conseller, Ernest Maragall. La reducció de l'oferta de places serà del 60%: de les gairebé 3.200 que estaven previstes, el Govern en convocarà poc més de 1.200 aquest any.

La consellera Irene Rigau ha apuntat als sindicats (USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS i UGT) que els canvis s'expliquen per qüestions de reducció pressupostària, d'acord amb les limitacions detallades en els pressupostos generals de l'Estat. USTEC-STEs s'ha afanyat a manifestar que aquesta retallada és "totalment injustificada".

Els exàmens de les oposicions es faran a finals de juny. Els resultats de les proves es faran públics a mitjan juliol, fet que impedirà que els professors designats s'incorporin al nou centre l'1 de juliol, com fixa el calendari escolar.

stats