El Govern celebra la marxa enrere de la revàlida anunciada per Rajoy

Tot i així, la consellera Meritxell Ruiz recorda que Ensenyament no tenia previst aplicar-la

La consellera d' Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, ha celebrat l'anunci del candidat a la presidència, Mariano Rajoy,  de fer marxa enrere en l'aplicació de la revàlida perquè és una mesura sense consens, tot i que ha recordat que el Govern no tenia previst aplicar-la. "Estem a l'expectativa d'aquesta oferta de diàleg, però cal reconèixer que quan les comunitats autònomes ens hem reunit amb el govern aquest diàleg se'ns ha negat contínuament", ha apuntat en declaracions als mitjans després de la inauguració del nou edifici de l'Institut Lluís de Requesens de Molins de Rei.

No obstant això, Ruiz ha avisat que la Generalitat es mostrarà combativa si la reforma que es vol impulsar va en la línia del model educatiu que defensa C's, que pretén acabar amb la immersió lingüística a Catalunya. "Estem esperant a veure quina és l'oferta de pacte i quina trajectòria té, perquè si el pacte és, com han signat C's i PP, estar en contra de la immersió lingüística i carregar-se el model pedagògic, això no serà un pacte sinó una nova imposició". "És positiu que es tirin enrere les revàlides, però és greu que no s'hagi fet abans", ha afegit.

Tot i així, la consellera d’Ensenyament ha recordat que a Catalunya  les proves d’avaluació previstes a la Lomce no tenien efectes acadèmics aquest curs: "Era evident que una llei feta sense consens, feta sense cap pacte amb ningú, una llei que no té elements importants de pedagogia, al final l’hagin hagut de tirar enrere".