Societat 02/08/2011

La Generalitat perseguirà el frau en els ajuts a la pobresa

El Departament de Benestar revisarà els ajuts de la renda mínima d'inserció per evitar fraus i nega que s'elimini aquesta prestació, tal com s'ha filtrat

Lara Bonilla / Sònia Sánchez
2 min
La pobresa augmenta a Barcelona / PERE TORDERA

BarcelonaLes sol·licituds per cobrar la renda mínima d'inserció s'han disparat. Tal com explica l'edició impresa de l'ARA, el Govern ha detectat que la prestació ha perdut la seva funció original, que és la d'ajudar a persones amb greus dificultats econòmiques i socials que no tenen cap font d'ingressos. Amb l'augment de l'atur, havien començat a cobrar aquesta prestació persones que no estaven en risc d'exclusió social. Per això, el Govern vol endurir els criteris per accedir a la prestació.

D'altra banda, el Departament de Benestar Social obrirà un expedient per esbrinar com s'ha filtrat una carta, sense la signatura manual però amb el nom de la presidenta de la Comissió Interdepartamental de la Renda Mínima, Carmela Fortuny, on es diu que s'ha esgotat el pressupost per a la renda mínima d'inserció i que es desestimaran totes les sol·licituds registrades a partir de l'1 de juliol.

El Departament de Benestar Social nega la validesa i el contingut de la carta, que estava penjada en una web interna de la Generalitat, no se sap per què ni com, i que algú podria haver filtrat. El Govern ha desmentit també que tingui intenció d'eliminar aquesta ajuda per a persones en situació de pobresa -coneguda com a PIRMI perquè abans es deia així-, tal com ha denunciat avui mateix el portaveu del PSC al Parlament, Joaquim Nadal.

El Govern assegura que no es tracta d'eliminar la prestació sinó de modificar els criteris d'accés per adequar-la de nou als objectius per als quals va ser creada a principis dels 90, que eren ajudar a persones en situació de pobresa severa, que no tenia cap font d'ingressos i fomentar la seva inserció laboral.

Podeu llegir més informació a l'ARA PREMIUM.

stats