EDUCACIÓ
Societat 18/01/2011

El Govern diu que amb la setmana blanca "no ens hi juguem el fracàs escolar" i justifica la retallada dràstica d'ajuts

El portaveu Francesc Homs recorda que la situació esconòmica és delicada. La conselleria d'Ensenyament ha retallat les subvencions un 70%

Acn
2 min
Imatge d'arxiu de desembre de 2010 de l'estació d'esquí d'Espot.

BarcelonaEl Departament d'Ensenyament prioritzarà que siguin les famílies amb dificultats les que percebin una subvenció per cobrir les activitats organitzades durant la setmana blanca a les escoles. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha reconegut que no es pot "cobrir" el compromís de l'anterior govern de destinar 800.000 euros a ajudar les Associacions de Mares i Pares. Homs ha recordat que el principal objectiu i repte del Govern i la comunitat educativa és la lluita contra el fracàs escolar i ha declarat: "Amb la setmana blanca no ens hi juguem el fracàs escolar". Ha recordat que la situació econòmica és "delicada" i que hi ha "coses més importants a prioritzar" en matèria educativa.

La conseller d'Ensenyament, Irene Rigau, ha informat aquest dimarts el Govern que en els darrers dies ha mantingut reunions amb la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l'Associació de Municipis de Catalunya (AMC), les federacions de pares i mares i el professorat per comunicar-li aquesta situació. Segons ha dit Homs, la postura de la conselleria "va ser àmpliament" compartida.

Tot i això, les associacions de pares i mares han mostrat el seu descontent amb aquesta mesura, que, segons afirmen, podria comportar un 70% de reducció de les ajudes.

El portaveu del Govern ha detallat que finalment el que es farà és reorganitzar les subvencions que ja havien demanat els ajuntaments o les Ampa perquè arribin al més necessitats. "Quan diem que hi ha una situació financera delicada i que té conseqüències aquest és un exemple", ha afirmat.

Ha afegit que si el Govern cobrís la totalitat del compromís de l'executiu anterior "quedaria molt bé momentàniament" però ha assegurat que a mig i curt termini això provocaria deixar de fer "coses més importants" en l'àmbit educatiu.

D'altra banda, Homs ha assegurat que la necessitat d'aquestes ajudes sorgeix arran de la reorganització del calendari escolar impulsada per Ernest Maragall i, per tant, ha dit que aquesta setmana de vacances "abans no estava coberta" ja que es feia en un altre període de l'any.

stats