Les festes de Gràcia tanquen amb més visitants de dia i amb l'èxit dels carrers amb sentit únic

La Guàrdia Urbana ha reduït a més de la meitat les multes per venta ambulant i el nombre de llaunes de cervesa intervingudes, i només han pujat les denúncies per orinar al carrer

La festa major del barri de Gràcia de Barcelona acaba aquesta nit, i el balanç que en fa l'organització i l'Ajuntament és molt positiu. Una de les grans novetats d'aquest any han sigut els carrers de sentit únic –l'any passat se'n va fer una prova pilot–: "Ha sigut un èxit, la gent estava avisada perquè ho posava el programa oficial, i ha tingut una bona acollida", explica la president de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell.

La regidora del districte, Maite Fandos, també ha posat de relleu que, tot i no tenir dades perquè és molt difícil, "la sensació que tenim tots és que cada cop hi ha més públic a les activitats diürnes que a les nocturnes.

La seguretat ha sigut un altre aspecte positiu ja que no s'ha produït cap incident en els set dies de festa, i tampoc amb el desallotjament dels carrers i les places per part de la Guàrdia Urbana i els antiavalots dels Mossos d'Esquadra de matinada, per permetre treballar després als serveis de neteja.

A més, l'Ajuntament ha donat xifres sobre la disminució de la venta ambulant als carrers: 190 multes aquest any, per les 329 del 2013; i 2.513 llaunes intervingudes, per 7.259 de l'any passat. Aquest 2014 només han augmentat lleugerament les denúncies per orinar al carrer (386 per 343).