SOCIETAT
Societat 11/10/2011

Un veí de Granollers denuncia els Mossos per deixar-lo en calçotets al mig del carrer

Els mossos asseguren que el jove es va negar repetidament a identificar-se i que el van denunciar per manca de respecte a l'autoritat

Ara
1 min

BarcelonaUn veí de Granollers ha denunciat els Mossos d'Esquadra per, presumptament, haver-lo obligat a abaixar-se els pantalons al mig del carrer durant un control d'identitat, en què va ser vexat en diverses ocasions. Segons la denúncia presentada al Jutjat d'Instrucció 3 de Granollers, el noi, N.E.M., de nacionalitat francesa i d'origen àrab, anava amb uns amics quan uns agents dels Mossos li van demanar el carnet d'identitat, la matinada del 7 d'octubre.

Mentre un mosso consultava les dades, un altre el va obligar a treure's els pantalons, mitjons i sabates, i es va quedar en calçotets, ajupit amb les mans sobre un banc. "Un agent em va agafar els testicles i me'ls va prémer", assegura a la denúncia, on també afirma que el van insultar diverses vegades.Tot seguit, van agafar les seves coses, que li havien obligat a deixar en el banc, i les van llençar per terra. El jove ha denunciat als mossos i els acusa d'un "abús d'autoritat i d'agressió física".

Fonts policials han assegurat que l'actuació va ser correcta i que el jove es va negar a identificar-se repetidament, a diferència dels seus tres companys, i va demanar un traductor en francès al·legant que no entenia el que li deien. Finalment, els mossos el van denunciar per manca de respecte a l'autoritat o per una desobediència lleu.

stats