Greenpeace protesta contra la llei de Costes des del sostre del Congrés

La intenció dels activistes era desplegar una pancarta per alertar de la política del PP respecte a la protecció de les costes. No han pogut dur a terme l'acció i han quedat detinguts vuit membres. El ministre Miguel Arias Cañete ha respost aa

Un grup d'activistes de Greenpeace ha intentat aquest matí desplegar una pancarta a la façana de l'edifici del Congrés per protestar per la reforma de la llei de Costes, que avui s'aprova a la cambra baixa. Finalment, però no han pogut dur a terme l'acció perquè han estat reduïts i retinguts per la policia. La protesta ha estat sobre les nou del matí, quan dins de l'hemicicle començava el debat sobre aquesta reforma legislativa.

Mentre diversos membres d'aquesta organització ecologista pretenien escalar les bastides que cobreixen la façana posterior del Congrés, que, actualment, està en obres, un altre grup més reduït ha accedit a la teulada per les instal·lacions de la façana principal.

Un d'ells fins i tot ha aconseguit penjar-se del frontispici de la façana, on ha intentat desplegar una pancarta amb el lema "El PP ven la nostra costa". Tanmateix, membres de la policia han pujat immediatament fins a dalt i han arrestat a tots els activistes, als qui han procedit a identificar. Segons fonts de Greenpeace, hi ha vuit ecologistes detinguts per aquesta acció.

"Acaben 25 anys de protecció per al litoral amb aquesta reforma promoguda pel PP, que el que fa és desprotegir la costa, desvalorizarla, perquè en lloc d'un lloc a protegir entén que és un lloc a ocupar", ha explicat la directora de campanya de Greenpeace, María José Caballero.

Greenpeace ha denunciat "la manca de rigor" d'aquesta reforma legislativa i ha recordat que una dotzena de nuclis costers quedaran exempts de complir la llei, mentre que es reduirà la franja de protecció de la costa de 100 a 20 metres en determinats trams i es deixaran sense protecció a alguns dels més importants aiguamolls costaners i dunes.

A més, l'organització ecologista presentarà una queixa davant la Comissió Europea perquè estudiï si s'han vulnerat diverses directives comunitàries, entre elles la relativa a l'avaluació de les repercussions de determinats projectes públics i privats sobre el medi ambient, la de conservació d'aus silvestres i la de conservació d'hàbitats naturals i de la fauna i flora silvestre.

Cañete diu a Greenpeace que les lleis es defensen al Congrés

El ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, ha afirmat aquest dijous que les lleis es defensen al Congrés i ha qualificat com a "il·legal" l'acció de protesta de Greenpeace contra la reforma de la llei de Costes. Per Cañete, en una democràcia "no és necessari vulnerar la llei per defensar amb arguments les posicions de cadascú".

La Policia Nacional ha detingut vuit membres de Greenpeace per la seva acció al Congrés. Se'ls imputa un delictes contres les institucions de l'Estat. El president del Congrès, Jesús Posada, ha reconegut que s'han produït "errors de seguretat" quan un grup d'activistes ha aconseguit saltar la tanca de seguretat i accedir a l'edifici de la Cambra Baixa.