La Guàrdia Civil organitza un curs de formació per a trabucaires

Les jornades se celebren després la polèmica de l'estiu a Cardedeu i està previst que hi assisteixin 48 colles

Després de la polèmica que va generar l'obertura d'un expedient sancionador per part de la subdelegació del govern espanyol als trabucaires de Cardedeu que havien estat denunciats per un regidor del PP per "simular un afusellament", la Guàrdia Civil ha anunciat ara que els farà un curs de formació. Es tracta d'unes jornades dirigides, com explica el ministeri de l'Interior, a explicar la normativa relacionada amb l'ús d'armes, les mesures de seguretat, obligacions, responsabilitats,... Està previst que hi assisteixin 48 collers de trabucaires.

Les jornades, que porten el títol de Primer curs formatiu per a trabucaires de Catalunya, se celebraran aquest dissabte al saló d'actes de la Comandància de la Guàrdia Civil a Barcelona. El curs l'inaugurarà el general en cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gonzalo Martín, i el clourà la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna.

Arran de la polèmica de Cardedeu, la institució que encapçala Llanos de Luna va emetre una resolució en què considerava que els trabucaires havien comès dos "incompliments": no estar acompanyats durant tot el recorregut per la Policia Local i no "fer-se responsables de les mesures de seguretat i de l'ús correcte de les armes". Ara el govern espanyol ha decidit iniciar aquest curs de formació per a trabucaires.

 

Més continguts de