Societat 28/12/2011

La Guàrdia Urbana paralitza una festa 'rave' al districte de Sant Martí de Barcelona

Els fets van tenir lloc el dia de Sant Esteve i els veïns van avisar la policia per les molèsties que els provocava el volum de la música

Ara
2 min
La nau del carrer Almogàvers on va tenir lloc la festa

BarcelonaLa Guàrdia Urbana de Barcelona va intervenir per aturar una festa rave que s’estava celebrant dins d'una nau industrial ubicada al número 112 del carrer Almogàvers, durant la matinada del dia de Sant Esteve. A les 8.30 del matí, una trucada de veïns del carrer Almogàvers que es queixaven per les molèsties del soroll musical que generava la festa va alertar els agents del districte de Sant Martí.

Diverses patrulles del districte van dirigir-se al lloc on se celebrava la rave. En arribar al local, els agents van comprovar que s'estava efectuant una festa, amb unes 100 persones a l’interior d’una nau industrial, que estaven consumint alcohol i tenien la música a un volum molt alt. El local no tenia cap tipus de permís ni de condicionament per exercir aquesta activitat.

Segons la Guàrdia Urbana, en una primera valoració, i per tal d’evitar danys majors, els agents van decidir no paralitzar la festa i observar-ne l'evolució, advertint, però, als participants que disminuïssin el volum de la música. Tot i això, posteriorment el van tornar a apujar.

En aquest moment, la Guàrdia Urbana va aixecar acta d'inspecció administrativa, mentre els agents continuaven vigilant l’evolució de la festa. Cap a les 11 del matí, es va procedir, amb el reforç de diferents patrulles de la Unitat de Policia Administrativa i Seguretat (UPAS), a paralitzar la festa per raons de seguretat i molèsties al veïnat.

L'accés a aquesta nau es va fer mitjançant un solar i a través d'una porta d'un metre d'alçada. Els agents van fer sortir uns 20 participants que encara restaven a l'interior i van procedir a la intervenció i comís dels equips musicals utilitzats, mitjançant acta d'inspecció, a més d’impulsar les sancions per altres infraccions, com la manca de llicència, la manca assegurança, l'incompliment de la normativa de seguretat als locals i la manca d'elements de protecció contra incendis. Finalment, els agents van decomissar 12 altaveus, 3 taules mescla i 1 equalitzador de música.

En el transcurs de la intervenció es van identificar cinc persones, organitzadores d'aquesta festa, una de les quals tenia pendent una citació per presentar-se al Jutjat Penal número 1 de Mataró, segons informa la Guàrdia Urbana.

stats