Societat 12/05/2011

La Guàrdia Urbana precinta un edifici amb cinc apartaments turístics il·legals al centre de Barcelona

Els propietaris de cinc apartaments turístis il·legals de la Rambla de Raval ja havien rebut l'ordre de cessament d'activitat al juliol i aquest matí s'ha procedit al tancament

Redacció
1 min

BarcelonaLa Guàrdia Urbana ha precintat aquest matí un immoble situat a la Rambla del Raval, número 26, que concentrava un total de 5 habitatges d’ús turístic que operaven sense cap tipus de llicència. Els serveis d'inspecció del districte de Ciutat Vella van donar l’ordre de cessament de l’activitat als propietaris d’aquests 5 apartaments el passat 30 de juliol. El cessament, però, no es va produir i davant de l'incompliment, el 5 d’octubre del 2010, es va determinar el precinte de l’activitat. Tot i així, en el moment de realitzar el precinte els propietaris es van negar a què els serveis d’inspecció l'efectuessin i per aquest motiu el districte de Ciutat Vella va demanar una autorització judicial per dur-lo a terme. Finalment la setmana passada es va rebre l'autorització judicial corresponent.

El fenòmen dels apartaments turístics es fa visible a Ciutat Vella a partir de la segona meitat del 2004 coincidint amb una demanda emergent de noves modalitats d’allotjament turístics que veuen en els apartaments turístics una oferta més flexible. En aquests moments Ciutat Vella, d’acord amb el cens de llicències d’activitats regulades pel Pla d’Usos, compta amb un total de 474 llicències d’habitatges d’ús turístic, que equivalen a un total de 604 habitatges d’aquesta modalitat amb el permís corresponent.

stats