La Guàrdia Urbana arresta dos ultres per haver agredit una embarassada que duia nicab

L'Ajuntament de Barcelona es presentarà com a acusació popular en el cas

La Guàrdia Urbana de Barcelona va arrestar dos homes dilluns i en va identificar un altre per una presumpta agressió xenòfoba a una parella musulmana. Segons  ha comunicat avui el cos policial, els detinguts tenien antecedents "relacionats amb grups radicals d'extrema dreta dins de l'àmbit esportiu" –o sigui, ultres del futbol. El fiscal especial de delictes d'odi de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, s'ha fet càrrec del cas.

Els testimonis van explicar a la Guàrdia Urbana que dos individus van increpar la dona embarassada perquè duia nicab. L'acompanyaven l'home i dos fills, i el marit va reaccionar retraient-los els insults. Llavors, els dos agressors haurien empès i colpejat l'home. La dona va intervenir perquè el deixessin en pau però un dels atacants va clavar un cop de peu lateral a l'abdomen de la dona embarassada.

Quan ho van veure, segons la policia, alguns vianants van intervenir per protegir la dona i els nens fins que va arribar la Guàrdia Urbana. Els agents van arrestar els dos agressors i van identificar un altre home. També van demanar assistència sanitària urgent i la dona va ser traslladada a l'hospital, on la va explorar un ginecòleg que va descartar que ella o el nadó haguessin patit lesions agudes.

Segons fonts pròximes al cas consultades per l'ARA, els investigadors estan traçant ara el perfil dels arrestats. Un d'ells tenia antecedents anteriors per la vinculació amb un grup ultra de futbol de la ciutat. De moment, però, tot apunta que es tractaria d'un fet aïllat i que no tindria relació amb aquest col·lectiu.

L'Ajuntament els acusarà

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat en un comunicat que es personarà en el cas com a acusació popular. El tinent d'alcalde de Ciutadania, Transparència i Participació, Jaume Asens, insisteix que el consistori perseguirà aquest tipus d'agressions perquè "la intolerància i la discriminació cap a un col·lectiu és una vulneració de drets humans i un atac no només a les persones directament perjudicades, sinó a la societat en conjunt".

El consistori està treballant en un protocol de coordinació amb la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació per agilitar la seva personació en tots els casos que puguin tinguin relació amb Barcelona.