Publicitat
Publicitat

La Guàrdia Urbana desallotja un edifici ocupat a Sants que estava afectat per un pla urbanístic

A l'interior hi vivien entre 5 i 8 persones de nacionalitat romanesa que es dedicaven a la recollida de ferralla

Un ampli dispositiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha procedit a desallotjar aquest dijous un edifici situat al número 22 del carrer Creu Coberta del barri de Sants. La construcció estava afectada per un pla de reforma urbanística per prolongar el carrer Diputació, ha informat a l'agència Efe un portaveu municipal.

A l'edifici hi residien entre 5 i 8 persones de nacionalitat romanesa que es dedicaven a la recollida de ferralla. Des dels serveis socials de l'Ajuntament se'ls ha ofert la possibilitat de buscar allotjament a través del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).

Malgrat això, membres del col·lectiu okupa de Sants han anat aquest matí fins a l'edifici i alguns s'han encadenat als balcons per dificultar-ne el desallotjament, mentre rebien el suport des del carrer d'un altre grup que cridava consignes com "L'Ajuntament especula i desallotja" i "El turisme mata els barris".

El desallotjament va ser instat a l'administració de justícia per l'empresa municipal Barcelona Gestió Urbanística (Bagursa), que gestiona els tràmits urbanístics de diversos edificis i solars de la zona afectats per un pla especial de reforma interior (PERI) aprovat el 1994.

Segons fonts municipals, des de fa diversos mesos els serveis socials s'han reunit amb els ocupants per oferir-los una solució amb vista al seu reallotjament, l'última de les quals, celebrada aquest dimecres, però s'han trobat en aquest període amb diferents interlocutors, ja que és "un col·lectiu molt fluctuant".

Finalment es va instar al desallotjament via Fiscalia i aquest dijous un dispositiu de la Guàrdia Urbana ha procedit a entrar a l'edifici per desallotjar els ocupants, amb la presència també de membres dels serveis socials.

Segons l'Ajuntament, el projecte urbanístic inicial preveia que el carrer Diputació s'ampliés per facilitar el trànsit rodat, però s'estan estudiant altres solucions perquè finalment aquest tram es converteixi en una via de vianants o en un carrer "pacificat" amb una velocitat màxima per als cotxes de 30 km/h.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de