Societat
Societat 31/10/2011

La Guàrdia Urbana intervé una festa 'rave' dins d'una càmera frigorífica al Poblenou

S'hi van aglomerar unes 200 persones sense cap mesura de seguretat

Acn
2 min

BarcelonaLa Guàrdia Urbana de Barcelona va intervenir la matinada de diumenge una festa rave que s'estava celebrant sense autorització ni mesures de seguretat en una càmera frigorífica del Poblenou. L'elevat soroll va aixecar les queixes dels veïns, al carrer Espronceda, que van avisar la policia. Quan els agents hi van arribar, van comprovar que hi havia unes 200 persones celebrant una festa dins d'un local de grans proporcions destinat a càmera frigorífica. La Guàrdia Urbana va decomissar 500 kg de material acústic. La festa estava organitzada pel col·lectiu El Matadero, que ja té antecedents en l'organització de festes il·legals. Segons fonts policials, els joves congregats consumien alcohol i altres substàncies estupefaents dins i fora de l'establiment. Les mateixes fonts també han assenyalat que el local no disposava de cap mesura per garantir la seguretat dels assistents ni dels veïns, no hi havia pràcticament enllumenat, tampoc disposava de cap element contra incendis i, en cas de produir-se un sinistre, l'evacuació dels assistents hauria sigut molt complicada.

En una primera inspecció, els agents van decidir no desallotjar el local per raons de seguretat, a causa de l'elevat nombre d'assistents. No obstant, van sol·licitar el cessament immediat de l'activitat i van tramitar l'expedient sancionador, que podria acabar amb una multa d'entre 15.000 i 150.000 euros per als organitzadors.

Malgrat tot, la festa va continuar fins ben entrada la matinada, quan els responsables de la Guàrdia Urbana van veure que era el moment d'intervenir perquè el nombre de públic s'havia reduït. Llavors van inspeccionar el local i van decomissar els equips de música, davant la manca de col·laboració dels organitzadors.

Els responsables de la rave tenen antecedents en l'organització d'aquest tipus de festes, i el passat mes de juliol ja n'havien organitzat una altra de similar, de la qual en van treure un rendiment lucratiu.

stats