SOCIETAT
Societat 25/01/2013

La Guàrdia Civil irromp a l'Ajuntament de Lloret en una operació contra la màfia russa

El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha ordenat aquest divendres la detenció de quatre persones, entre les quals, el cap de la trama, l'empresari rus Andrei Petrov. La xarxa estava vinculada amb Semion Mogilevich, un dels delinqüents més buscats per l'FBI

Ara / Efe
2 min
Agents de la Guàrdia Civil davant de l'Ajuntament de Lloret de Mar, en una operació contra la màfia russa / ACN

MadridAgents de la Guàrdia Civil han registrat durant tot aquest matí de divendres l'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) en una operació contra la màfia russa. La trama hauria pogut blanquejar 56 milions d'euros en negocis de tota mena, durant dos anys, a Catalunya, segons han informat a Efe fonts de la investigació. De moment, s'haurien detingut quatre persones, entre les quals, l'empresari rus Andrei Petrov. Diversos mitjans asseguren que també s'hauria detingut l'arquitecta municipal. Tanmateix, fonts del consistori han assegurat a l'ARA que, de moment, no hi ha cap polític ni treballador municipal entre els detinguts. Sí que hi hauria entre les quatre persones arrestades, segons les mateixes fonts, una arquitecta del municipi que no hauria treballat mai per a l'Ajuntament. Les mateixes fonts han apuntat que els agents de la Guàrdia Civil han acudit a l'Ajuntament per demanar informació de diferents negocis locals del municipi.

L'operació, denominada 'Clotilde', continua oberta i està dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco i hi participa la Fiscalia Anticorrupció. Segons el que s'ha investigat, per blanquejar els diners els detinguts invertien, suposadament, en tota mena de negocis, com restaurants, locals comercials, gasolineres i immobiliàries. Es calcula que han pogut blanquejar 56 milions d'euros en més de dos anys. La trama actuava a tot Catalunya, encara que la seu del grup era a Lloret de Mar. Les empreses investigades de la xarxa desarticulada estaven relacionades amb Semion Mogilevich, un dels deu delinqüents més buscats per l'FBI, segons han informat a Efe fonts de la investigació.

Els detinguts declararan dilluns davant el jutge.

La Guàrdia Civil també ha registrat el domicili del suposat cap de la trama, l'empresari Andrei Petrov, a l'urbanització Roca Grossa de Lloret, i n'han confiscat una pistola kalaixnikov.

Els agents han irromput a l'Ajuntament de Lloret de Lloret al voltant de les 8.30 hores del matí i han sol·licitat documentació sobre diverses persones, així com informació de les empreses que, presumptament, servien per blanquejar els diners.

Els responsables del consistori han explicat, en un comunicat, que des de la institució es col·labora amb la investigació i que s'han facilitat tots els documents requerits.

L'Ajuntament nega que algun dels seus treballadors figuri entre els quatre detinguts, i reitera la seva plena disposició a col·laborar amb la Guàrdia Civil.

Segons fonts municipals, les empreses sobre les quals s'ha requerit informació a l'Ajuntament estan relacionades amb les activitats de la presumpta màfia russa.

Aquest municipi de la Costa Brava compta amb una important presència de ciutadans procedents de Rússia, un país que és un client destacat en el negoci turístic, base de l'economia local.

stats