Protestes ciutadanes
Societat 25/05/2011

'The Guardian' sobre els Indignats: "Els polítics hauran d'afrontar temps difícils"

Pel diari britànic, tot i que el moviment no té un conjunt de reivindicacions coherents, demostra l'abisme entre la política establerta i la vida de la gent

Redacció
1 min

Barcelona"La desafecció amb els polítics majoritaris creix", constata l'editorial de The Guardian a l'edició d'ahir, que analitza les raons de la desfeta electoral del PSOE, en relació amb el moviment dels Indignats. Amb el títol "Mirant el futur amb rancúnia", el diari recull "la desil·lusió de la gent amb la política".

El diari excusa la política econòmica de Zapatero com el resultat de la pressió dels mercats i constata que ara el socialistes espanyols "afronten la perspectiva d'una hemorràgia de vots a dreta i esquerra". En aquest context interpreta el moviment dels Indignats com una prova del desencís amb la política oficial i es planteja quin serà el seu futur. "Havent enderrocat els socialistes, el moviment de protesta de la Puerta del Sol i dotzenes de places d'altres ciutats ho tindrà més difícil, amb la dreta al poder. Però no s'haurien de moure fins que construeixin un programa reivindicatiu coherent. El moviment no hauria de ser cooptat ni ignorat", apunta la capçalera britànica. I conclou: "El fet que aquest debat es doni a les places, més que als parlaments, només demostra com és de profund l'abisme entre els polítics establerts i la vida de la gent".

stats